11 maj, 2010

Mp = Makthungriga Politiker

Miljöpartiet visar allt tydligare att man står klart till vänster i politiken. I synen på politikens kontra individens inflytande så tar de allt oftare parti för politikens rätt att blanda sig i människors eller företags vardag.

Idag syns det i miljöpartiets krav på ökad kvotering i föräldraförsäkringen. Politikerna ska betsämma om två tredjedelar och föräldrarna själva om en tredjedel, tycker de nu. Varför kan inte föräldrarna få bestämma det själva???

När ska de inse att varje familj måste få leva sitt eget liv utifrån sina egna värderingar och förutsättningar? Många familjer kommer att förlora tusentals kronor på miljöpartiets politik. Ensamstående föräldrar får bestämma själva, men inte tvåföräldrarsfamiljer. Lite cyniskt kan man säga att en mamma som vill vara hemma med sitt barn i ett år med föräldraförsäkring gör klokast i att ragga på krogen och skaffa en anonym pappa. Men ska det verkligen vara nödvändigt? Varför ge upp kärleken?

För någon vecka sedan sa de att de vill att politiken ska detaljstyra skolorna ännu mer. Varje skola ska ha en socialt och kulturellt blandad sammansättning av elever för att uppnå det de tycker är god jämlikhet. Föräldarna skulle få svårare att välja skola, om man väljer "fel".

Miljöpartisterna har gått från att vara ett gräsrotsparti med underifrånperspektiv till att bli ett verkligt överhetsparti som gör mer och mer anspråk på att styra Sveriges familjer och lägga livet till rätta. Vart tog de lite rebelliska uppstickande och frihetsälskande partiet vägen, det som jag kunde tilltalas lite av? Nu är det makthunger som gäller. Trist utveckling.

Uppdaterat 2010-05-14, Svenskans ledare är inne på samma linja idag. DN också.

Expressen, Kent,

Inga kommentarer: