05 juni, 2008

Ingen betygsuppgörelse

Det blev ingen blocköverskridande uppgörelse om betygen. Ingen är väl förvånad?

Trots att socialdemokraterna nu under galgen accepterar den borgerliga betygsskalan i A-F och att de ska ges från sexan så vill de inte göra upp ordentligt. De är verkligt grälsjuka. De ställer villkor som inte går att uppfylla, att omdömen i lägre åldrar inte får vara betygsliknande. Eftersom alla omdömen som handlar om elevernas lärande per definition är betygsliknande så går det ju inte att både ha omdömen och samtidigt säga att de inte får innehålla något som är relevant. De borde spola det idiotiska kravet. De omdömen som Mona Sahlin fick som mamma i Nacka var också betygslikande och dessa vill s nu förbjuda.

I stället för att ställa till med allt spektakel och skapa oro så kunde ju sossarna, om de var lite seriösa, redan i höstas sagt att de accepterar vår betygsskala och att de ska ges från sexan, då hade vi kunnat ägna oss åt annat i stället. Deras reträtt har skett under väldigt stor rökskjutning, men de landade i vår modell i alla fall.

Frågan är vad som händer när de gör en kommunist till skolminister i en eventuell rödgrön regering. Lars Ohly kommer ju inte att acceptera betyg, så vad är det värt att sossarna nu sent omsider ändrat sig? Kalle Larsson, v, säger att det "inte finns förutsättningar för oppositionen att enas om en gemensam skolpolitik". Splittrat, sa Bull.

Inga kommentarer: