04 december, 2008

Pin(s)amt utskottsmöte

Vi hade möte med utbildningsutskottet i morse. En av punkterna var påkallad av socialdemokraterna. På förra mötet begärde de mer underlag om regeringens forskningsproposition.

Idag var statssekreterare Peter Honeth med för att redogöra och svara på frågor. Men sossarna hade - inga frågor alls!!! De ville i stället ha en hearing med andra organisationer. Nu hette det att vi "förvägrade" riksdagen information, vilket naturligtvis bara är tramsigt. De får vilken information de vill. Men de är för lata för att skaffa den sig själva, allt ska serveras på silverfat. Trots att de är det största partiet i riksdagen så orkar de inte sätta sig in i en enda fråga ordentligt och inte själva skaffa sig information man som riksdagsledamot behöver (det gör jag varje dag). De bemödar sig inte ens med att lägga hållbara förslag eller att sätta sig in i de egna förslagen.

Det blev tydligt i debatten igår om studiemedel. Där har sossarna "glömt" att deras förslag om höjt studiemedel med 375 kr/månad kostar 1,5 miljarder, vilket är en miljard mer än vad de har med i sin budget... Sossarnas Caroline Helmerson-Olsson sa i debatten att deras budget ändå skulle avslås så den behövde man inte prata så mycket om... När inte ens sossarna själva vill prata om sin politik så blir det lite patetiskt. De är bara ute efter att skälla och förtala, inte att tala om vad de själva vill, med vem de vill göra det och hur det ska finansieras.

Så verkar det vara med forskningen också. Vi vill få fram ett snabbt beslut så att alla forskningsmiljarder kan börja användas. Socialdemokratena vet fortfarande inte vad de tycker i den här frågan heller. Riktigt pinsamt faktiskt.

Inga kommentarer: