13 november, 2008

Debatt i morgonsoffan

Vaknade 4, jetlagen är väl kvar... Men det gjorde inget, jag skulle vara i TV-studion kvart i 7 och debattera friskolor och valfrihet med sossarnas Marie Granlund. Ett kärt ämne. Rätt förutsägbart tycker jag att det blev.

Hon och sossarna vill stoppa nya friskolor. Vilket är detsamma som att säga att vi inte behöver några nya idéer på skolområdet, allt fungerar redan perfekt och alla är nöjda. Vilken värld lever de i? Det är helt utvecklingsfientligt. Tror de att skolpolitik bara handlar om att räkna elever och fylla byggnader? Hon blir helt svarslös på den frågan, ser bara pengar och byråkrater och aldrig eleverna.

Ska ut till gymnasiemässan nu på förmiddagen. Där får man verkligen inspiration. Det finns så mycket nytt och spännande och roligt. Tänk om man fick börja om igen... Och det här vill inte sossarna ha. De har sagt nej till skola efter skola, till varje förslag som ökar valfriheten. Därför blir det extra bra att få lite fler konkreta exempel på vad eleverna skulle gå miste om, om socialdemokraterna fick bestämma.

Inga kommentarer: