26 januari, 2010

Knark i skolan

Ibland blir signalerna från det offentliga Sverige väldigt otydliga.

Nässjö tar tag i drogproblem bland ungdomar genom att införa frivilliga drogtester av eleverna på Brinellgymnasiet. Skolinspektionen gillar inte detta.

På Ekerö har några elever hittat en marijuanaodling i Tappströmskolan. Nu söker polisen med ljus och lykta efter de ansvariga och skolan får kritik för att de inte upptäckt detta tidigare.

Hur man än vänder sig så blir det uppenbarligen fel.

För egen del tycker jag att de ansträngningar som görs i Nässjö är värda all uppmuntran och stöd. Knark är ett gissel som måste motarbetas med kraft. Visst, man kan säga att drogtesterna inverkar på integriteten. Men drogpåverkade ungdomar påverkar också integriteten, fast på ett annat sätt. Testerna syftar ju inte till att stigmatisera ungdomar, utan att att upptäcka vilka som använder droger så att man kan sätta in hjälp. Och så blir det nog lite avskräckande och stöd för de som annars kanske har svårt att säga nej när grupptrycket sätter in.

Ibland blir vi för flata i Sverige. Kampen mot droger måste trappas upp.

Aftonbladet, Sveriges radio, Aftonbladet,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Law Enforcement Against Prohibition
http://www.youtube.com/watch?v=LayaGk0TMDc

http://www.contracostatimes.com/columns/ci_14248127

diggan sa...

Det roliga är ju att kampen mot droger kostar Sverige mer än vad en legalisering av tex Cannabis skulle vara, eftersom då kan staten ha skatt på Cannabis och på så sätt kontrollera bruket mer och folk slutar vända sig till tyngre droger som tex Alkohol då det är lagligt och billigare. Vi som bara är ute efter den lätta droger Cannabis slipper vara i kontakt med dom som har Amfetamin i andra fickan
Nu tänker du säkert "Jävla liberal"
Du kanske inte har läst hela historian om Brinellgymnasiet och urinproverna, men enligt skolverket så får en skola inte ta urinprov så vem är liberal? Plus, rätt ska vara rätt!