21 maj, 2008

Vad vilja s med betygen?

I måndags träffades regeringen och oppositionen för överläggningar om betygen. Efterlängtat av många. Socialdemokraterna har tjatat om sin "utsträckta hand" och vilja till uppgörelser om betygen ända sedan i december. Nu äntligen skulle det ske.

Men det blir lite antiklimax när det visar sig att socialdemokraterna inte alls vill prata om betygen, utan gör det hela till ett massmedialt spektakel i stället. Vi är många som undrat vad socialdemokraterna egentligen tycker om betygen, vad de har för inspel i diskussionen och hur deras analys ser ut. Men inga besked kom. De ville prata om allt annat i skolan i stället, om mobbning, om klasstorlekar etc, men inte om det som stod på dagordningen - betygen.

De gör utspel i media i stället för att diskutera sakfrågorna. Det ger inte direkt intryck av en ärlig vilja till uppgörelser och kompromisser. Visst kan man diskutera både mobbning och lärare och klasstorlekar också, men nu står betygen på dagordningen. De har ju haft över ett halvår på sig att fundera på vad de egentligen tycker om betygsskalan, omräkningsskalan, när betyg ska ges etc, men frågan kvarstår fortfarande:

VAD TYCKER SOCIALDEMOKRATERNA?

Inga kommentarer: