08 oktober, 2008

Domstol: undermåligt, staten!

Upphandlingen av ny rektorsutbildning rivs upp av länsrätten i Stockholm. Staten gjorde fel. Man var inte tydlig i vilka krav som gällde och man följde inte lagen om offentlig upphandling.

Trist är det för alla rektorer som skulle gått den nya rektorsutbildningen som nu måste skjutas upp, minst ett halvår för att processen ska kunna tas om. Men även för alla skolor som har rektorer som inte får gå rektorsutbildningen är det trist. Välutbildade rektorer kan verkligen göra skillnad på en skolas kvalitet, därför är det bråttom att få fart på den nya rektorsutbildningen. Massor av rektorer står i kö för att få börja. Det finns ett uppdämt behov efter socialdemokraternas neddragning av utbildningen. I slutänden är det eleverna som drabbas av att inte få de välutbildade rektorer som de behöver, därför att staten schabblar.
Staten borde sannerligen veta bättre. Alla de som vill att skolan ska förstatligas borde ju bäva lite inför detta. Kanske visar det att staten inte är allsmäktig eller allvetande, inte alla goda gåvors givare som en den hävdar...
Det blir en skriftlig fråga till utbildningsministern om det i morgon.

Inga kommentarer: