02 oktober, 2008

Vem ska betala s miljardrullning?

Idag presenterade socialdemokraterna och miljöpartiet en gemensam satsning på mer ams-kurser och fler komvuxplatser. Rätt förutsägbart - men vart tog vänsterpartiet vägen? En opposition i förfall, de kan inte ens enas om att sätta sprätt på skattepengar. Hur ska de kunna regera Sverige?

Socialdemokraterna är bra på att tala om allt man vill göra, men när berättar de vem som ska betala kalaset? För räkningen kommer, var så säker, och den skickas til folket som redan tyngs av höga räntor och hotande arbetslöshet.

I sak är det väl inte så mycket att säga om förslaget. De gör som regeringen - satsar mer på yrkesutbildning, men lägger på ännu mer pengar. Men allt måste ha rätta proportioner. De vill ha 4 700 fler komvux-platser. Det ska jämföras med de 116 000 som studerade på komvux förra hösten... Det är ingen gigantisk satsning de gör trots allt skrik sedan vi drog ned 600 miljoner 2007 därför att vi då befann oss i en brinnande tillväxt. Vi lägger på 200 miljoner (inkl studiemedel) 2009 för att möta ändrad arbetsmarknad. De vill ha 400 miljoner mer, vilket innebär att de faktiskt har mindre pengar för komvux 2009 än vad de hade 2006... I realiteten har de accepterat våra neddragningar. Lite pikant är det allt.

Inga kommentarer: