08 oktober, 2008

Nacka satsar i Fisksätra

Under lunchen idag var jag med när nyrenoverade Fisksätraskolan återinvigdes. Samtidigt öppnade en ny fritidsgård också.

Härligt att se ungdomarna från hur många länder som helst som alla verkade gilla sin skola och sina lärare.
Det är en gammal skola från miljonprogrammets tid som nu (återigen) fått ett välbehövligt lyft. Fräscha och moderna lokaler. Mycket datorer. En jättefin fritidsgård, såg nästan mer ut som ett vardagsrum.
Mohsen Sadeqsadeh visade ett nytt projekt han startat för att förbättra resultaten. Alla elever i sjuan och åttan ska blogga om vad de gjort under dagen, vad de lärt sig och vad som var svårt. En bärbar laptop till varje elev som de ska använda varje dag. Det är kul, på ungdomarnas villkor. De tränas i att skriva och reflektera. Andra kan läsa. Lärarna kan snabbt se hur de upplevt lektionerna. Perfekt!!!
I det lilla så gör de stordåd på Fisksätraskolan. Och så har de väldigt bra resultat också. För något år sedan hade de SALSA-värden på +25-30 och något år över 40. I en skola med 50 språk och en del klasser utan en enda etnisk svensk är det utomordentligt bra. Nu får de moderna lokaler också. Ta vara på dem!
Kanske visar det att moderatledda Nacka också satsar på dem som har sämst förutsättningar, att skolan ska lyfta alla elever.

Inga kommentarer: