28 januari, 2009

Mat på golvet

Dagens snackis är pastan på golvet i centralköket i Göteborg. Personal som tappat pasta på golvet plockar upp den (bl a från golvbrunnen) och serverar den till eleverna. (Expressen, GP, DN) Så jäkla äckligt!!!

Verksamhetschefen försvarar sina anställda med att det brister i rutinerna och att de nu mår dåligt. Inte katten har det med rutiner att göra, det är väl bara sunt förnuft. Det är helt obegripligt. Trots alla program om skolmat som går på TV och vikten av god och näringsrik mat så sker detta. Jobbar man i restauranger är hygien oerhört viktigt, en självklarhet. Så hur kan man? Hur tänker man? Man måste ha förlorat all form av yrkesstolthet.
Hade det varit en friskola det hela hänt på, så hade det framgått tydligt. Personer till vänster hade förfasat sig om hur hemskt det är i friskolor. Nu har det hänt i den kommunala verksamheten, det nämns inte ett dugg. Jag tror inte ett ögonblick att händelsen är medveten eller beror på att den än kommunal, det är helt enkelt ansvarslös och omdömeslös personal och den finns tyvärr både här och där.

Inga kommentarer: