30 januari, 2009

Det går visst sämre för Sverige, säger Skolverket

Efter höstens stormande debatt om Jan Björklunds användning av statistik så kom idag Skolverkets granskning av vad internationella undersökningar faktiskt säger. På det stora hela ger verket Björklund och regeringen rätt. Några citat:

"Den svenska trenden är i huvudsak negativ - Sveriges position i rangordningen har sjunkit jämfört med de länder som ingår i det mer restriktiva urvalet."

"Trenden är genomgående negativ även när elevresultaten i mer absolut mening står i fokus. "

Verket bekräftar helt enkelt den bild som tidigare getts och som sossarna inte velat erkänna. För att de är huvudansvariga...?

I höstas skåpade sossarns Marie Granlund ut Jan Björklund.

-Han har svartmålat svensk skola, sa hon i radion.

Och nu? Nä, inte tar hon tillbaka sina påståenden inte. Nu erkänner hon för första gången att det finns "allvarliga problem" men att man ska lägga blockpolitiken åt sidan och komma överens enligt ett pressmeddelande. Det säger hon jämt. Men vaddå lägga politiken åt sidan. Hon har ju ingen politik att lägga åt sidan... Det är tomt och innehållslöst där. Och då är det klart att man vill komma överens med oss. Skolan är ju ingen vinnarfråga för sossarna, som Mona Sahlin sa efter valnederlaget. Jag önskar att media granskar sossarna någon gång. Vad VILL DOM egentligen? Och vad vill DE RÖDGRÖNA med skolan?

Inga kommentarer: