12 september, 2007

Bojor åt Ulvskog i stället

Så fort man lämnar landet så händer något, men vem kunde drömma att partisekreteraren i Sveriges största parti och en fd minister uttrycker sig så fördomsfullt och diskriminerande om friskolor som Marita Ulvskog i Svenska Dagbladet idag? Konfessionella friskolor = barnfängelser??? Man baxnar.

Visst finns det ett och annat problem på några friskolor, precis som det gör på en del kommunala skolor också. Men att dra alla över en kam och säga att det liknar barnfängelser? Syftet kan ju bara vara ett – att jaga livet ur friskolorna.

Som jag skrivit tidigare så har jag besökt ett antal friskolor med religiös och etnisk koppling men ännu inte sett något ”barnfängelse”. Jag vet inte om Ulvskog själv besökt någon sådan skola eller om hon bara sprider sina förutfattade meningar i akt och mening att svärta ned varenda friskola. Nu måste hon tala ur Marxist-skägget: vilka skolor du syftar på, Ulvskog?

Om hon inte har något att komma med så är det ju bara förtal. Kan man inte få fängelsestraff för det…?

2 kommentarer:

Stenberg sa...

Inte så konstigt att Sossarna är sura på friskolorna. Dom får ju den egna verksamheten att inte hålla måttet.

Alecta ordnar varje år en tävling på jakt efter Sveriges bästa arbetsplats.

Tidningen DinaPengar.se publicerar i dag 45 av dom som gått vidare. Sex stycken är skolor, vilket jag tycker är en bra siffra. Två är kommunala, en i borgligt styrda Sollentuna och en i borgligt styrda Hjo. Fyra stycken är friskolor.

Grattis till skolorna som kommit så här långt:
Gärdesskolan, Sollentuna
Hagmarkens personaldrivna förskola/skola AB, Bälinge
Hjo folkhögskola, Hjo
Lännbo friskola, Saltsjöbaden
Myrstugubergets Friskola, Vårby
TäbyPedagogerna Förskolor AB, Täby

Kan man inte sätta Jante och den Socialdemokratiska ideologi på en restresa någonstans långt iväg och tappa bort returbiljetten?

Källa: http://dinapengar.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2007%5c09%5c12%5c12689&Refresh=1

Anonym sa...

Jo, förtal är åtalbart...