10 september, 2007

Grattis, föräldrar i Torsby

Friskolan i Transtrand har rätt att få skolpeng från kommunen, slog regeringsrätten fast idag. Regeringsrätten kommer också att ta upp kommunens överklagande till prövning, eftersom det begåtts ett gravt rättegångsfel i ärendet rapporterar Nya Wermlands Tidningen.

Grattis! Nu slipper föräldrarna betala för sina barns skolgång två gånger, dels via skatten och dels direkt ur den egna fickan. Så var det förut på sossarnas tid innan friskolereformen. Skönt att den tiden är förbi, men trist att det fortfarande ska behöva diskuteras.

Jag har följt debatten i Värmlandstidningarna där jag blir påhoppad av olika kommunpampar för att jag stödjer friskolan. Det kan jag leva med. Däremot blir jag lite besviken på den låga debattnivån. Jag, som kommer från Stockholm, vet inte hur det ser ut och förstår ingenting och ska inte lägga mig i tycker motståndarna. Rätt muggig attityd, tycker jag. Men, när argumenten tryter så...

För mig är föräldrarnas rätt att välja viktigare än kommunens rätt att flytta runt elever.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om du tycker att nivån är låg och känner dig påhoppad av kommunpampar så skulle du bara veta hur det känns att vara politiker och ha en avvikande åsikt från majoriteten. Tror inte sandlåde-nivå är för högt. Tack för ditt stöd i kampen om Transtrand.

Mats Gerdau sa...

Jag har ju också ett förflutet som kommunalpolitiker (har faktiskt kvar några kommunala uppdrag i Nacka), men har inte riktigt mött den här typen av debatt förut. Nacka har ideligen kritiserats av sossarna på riksplanet för olika saker. "Hacka på Nacka" var en paroll som de förra ministrarna hade. Jag välkomnade den debatten, men aldrig att jag argumenterade som att de inte visste vad de pratade om för att de kom från en annan del av landet. Då har man ju inget annat att komma med. Fortsätt argumentera, sakligheten och er ihärdighet kommer att vinna!