17 september, 2007

Mona örfilar upp Marita

Vad tycker sossarna om religiösa skolor egentligen? I Ekots lördagsintervju säger Mona Sahlin att hon inte har något emot religiösa skolor så länge de uppfyller allt som står i läroplanen. Det är en välbehövlig örfil åt Marita Ulvskog, som förra veckan jämställde religiösa skolor med barnfängelser. Men vem talar för socialdemokraterna, partiledaren eller partisekreteraren?

Varför granskar inte medierna sossarna på samma sätt som Alliansen? När Allianspartierna har nyansskillander i sina åsikter så utmålas det som djup splittring, när de två högsta sossarna har så diametralt olika åsikter att det kan liknas vid inbördeskrig så noteras det inte ens. Skärpning!

Mona Sahlin säger också i lördagsintervjun att Plymouthbröderna inte följer läroplanen i sin skola (Laboraskolan). Det är ju ett oerhört intressant påstående. Skolan har varit igång en knapp månad och utan att vare sig hon eller Skolverket varit där så vet hon ”med bestämdhet” att undervisningen där inte bedrivs på ett vetenskapligt korrekt sätt. Hur kan hon veta det, vad har hon för belägg för sitt påstående? Fram med underlaget i ljuset så kan vi alla få ta del av det! Varför pressar inte journalisterna henne på det?

Jag har besökt skolan men vill verkligen inte ge mig ut för att vara expert, utan kan bara konstatera vad jag själv ser. Och jag såg inget som ger anledning till oro.

Inga kommentarer: