30 augusti, 2008

Björklund trovärdig?

Drevet mot utbildningsministern fortsätter. Idag skriver fd generaldirektören på Skolvket Mats Ekholm i SvD att Björlund "blundar och tror". Det är han som var högsta skolbyråkrat i landet när elevernas resultat sjönk. Han som ville ta bort betygen på nationella prov och inte gillar sådana alls. Han jag krigade mot när vi införde våra skriftliga omdömen i Nacka 2000 och då han på alla sätt försökte förbjuda dessa. Hans syndaregister är långt.

Är någon förvånad över att en person som så tydligt förknippas med flumskolan är kritisk till vad vi i Alliansen nu genomför?

Det kan han ju få vara, men han gör självmål när han skriver att "Björklund ­uppfattar verkligheten som om Sverige har ett av de sämsta skolsystemen i världen". Om tesen är att sanningshalten i Björklunds uttalanden ska ifrågasättas , så bör väl den som är kritisk själv hålla sig till sanningen? Det finns faktiskt ingen, mig veterligt, som hävdat detta. Inte heller Björklund. Mycket är bra i vår skola, men vi halkar utför. Det vill inte Ekholm&co inse.

Tur att han inte är kvar på Skolverket.

Inga kommentarer: