05 juni, 2009

Kritik mot s-styrda Perstorp

Skolinspektionen kritiserar nu Perstorp kommun för planerna på att införa fyradagarsvecka på lågstadiet. Jag skrev om detta för någon månad sedan också.

Det är precis sådant här som den nya myndigheten ska ägna sig åt. Uppenbarligen är det endast administrativa och ekonomiska skäl som ligger bakom kommunens beslut, inte några pedagogiska. Så det är bra att inspektionen uppmärksammat det hela och kommit med ett snabbt beslut. Jag riktigt väntar på att nya skollagen ska bli verklighet så att staten kan ingripa mot sådant här.

Perstorp ligger på plats 277 av 290 i SKL:s granskning, i det absoluta bottenskiktet alltså. Hur f-n tänker de i Perstotp egentligen? Tror de att det här tar det uppåt och ger eleverna bättre kunskaper?

Och, ja det är en s-styrd kommun. Jag undrar vad kommunstyrelsens ordförande Ulrika Thulin (s) har att säga till sitt försvar? Utbildningsnämndens ordförande Kent Holmer (s) vill inte kommentera det hela i HD eller ens om de kommer att följa Skolinspektionens beslut. Det visar att staten måste ha muskler.

Inga kommentarer: