23 augusti, 2010

Snälla, snälla, snälla, snälla... Svara!

Fråga 10 till de rödgröna får väl bli: när ska ni svara vad ni ska göra med skolan?

I god tid före valet har de sagt, men än så länge finns endast ett knapphändigt papper som säger att det ska bli betyg i 7:an. Men resten? När får vi veta vad de tänker om gymnasiet, friskolor, ordning och reda, högskolan, mobbning, kunskapskrav och allt det andra som är viktigt för att vi ska få ett riktigt bra utbildningsväsende. Valkampanjen pågår för fullt, men svaren uteblir.

Jag får väl låna Caroline af Ugglas låt och säga: snälla, snälla, snälla, snälla, snälla... Vi är nog rätt många som vill veta. Jag tycker att alternativen ska vara tydliga. Det är en demokratisk skyldighet att före valet deklarera vad man ska göra efter.

Vi i Alliansen har en rapport på 46 sidor där vi både redovisar våra gemensamma värderingar och konkreta förslag som vi vill genomföra - språksatsning, fler lektioner, mer matte, rektorslyft, spetsutbildningar, fortsatt lärarfortbildning etc. Men vad vill de rödgröna gemensamt?

Beror tystnaden på att de inte kan ena sig? Det lutar åt det.

1 kommentar:

Jan Lenander sa...

Det är genomgående med de rödgröna att de gör utspel om butler i tunnelbanan men ger väldigt lite helhet. Precis som den hemliga listan över skattehöjningar finns en stor lista med skolfproblem de inte kommer bry sig om.