26 augusti, 2009

Fler utbildningsplatser med Alliansen

Nu har regeringen presenterat en första del ur kommande budgetproposition: sammanlagt 8,4 miljarder kronor extra under 2010 och 2011 i form av fler utbildningsplatser och arbetsmarknadsåtgärder. Nu ska arbetslösheten motverkas och unga ska få nya chanser.

En satsning som heter duga! Oväntat för vissa kanske, men väldigt offensivt och välkommet och rätt i tiden! Det är nu man ska satsa. Att bränna av allt krut på en gång, som sossarna ville i vintras, skulle ha inneburit att man stod tomhänt nu. Och pengar till SAAB och annat skulle vara förbrukade utan att man fått något för dem. Vi möter behovet när det uppkommer i stället. Nu vet vi hur efterfrågan ser ut.

Det är helt rätt att använda arbetslöshetstiden som följt av den internationella finanskrisen till utbildning och andra insatser för att höja kompetensen och det är en fortsättning på det som gjorts tidigare.

Det blir 10 000 nya platser inom komvux, 3 000 nya platser inom den nyinrättade Yrkeshögskolan och 10 000 nya högskoleplatser. Därutöver blir det 54 000 nya platser inom arbetsmarknadsåtgärder med en särskild inriktning för ungdomar.

(SvD, radion, DN, Expressen, Aftonbladet)

Inga kommentarer: