22 mars, 2010

Alliansen till Umeå

Nu bär det av till Umeå. Alliansen i utbildningsutskottet gör ett gemensamt besök på universitetet och Minervaskolan. Och förståss träffa borgergligheten í kväll. Det är Ume-kollegan Gunilla Tjernberg (kd) som tagit initiativ och arrangerat det hela.

Jag var i Uemå för två månader sedan och lärde mig lite mer om deras skolor. Sedan dess har jag förstått att de börjar satsa på IT i gymnasiet, vilket naturligtvis är utmärkt. Men varför inte grundskolan kan man ju fråga... Nåja, det verkar vara islossning nu, både värdermässigt och på IT-området, så det kanske kommer där också.

Hoppas på en intressant och lärorik dag. Rapport kommer.

2 kommentarer:

Johan Wahlström sa...

Hej!
En kommentar angående det du skriver om att vi i Umeå "börjar satsa på IT i gymnasiet" - nu till hösten har ALLA gymnasieelever på de kommunala gymnasieskolorna en egen bärbar dator. Detta är så vitt jag vet unikt i Sverige. Lärarna på gymnasiet har haft det sedan 2006.

När det gäller grundskolan så är det mycket på gång där också - alla lärare har nu fått ut sina bärbara datorer och planeringen för hur vi går vidare pågår för fullt.


Hälsningar
Johan Wahlström
Gymnasie- och vuxenutbildningen, Umeå kommun

Mats Gerdau sa...

Det verkar jättebra! Verkligen ingen kritik mot det alls. Hoppas att lärarna anpassar undervisningen till vad den nya tekniken ger för möjligheter också så att det inte bara blir en ny pryl. Fortbildning av lärarna är en viktig del i att förnya och modernisera undervisningen.