26 februari, 2009

Gatans parlament stänger skolor i Malmö

Jag blir heligt förbannad när jag läser att vänsteraktivister nu samlas i Malmö för att stoppa en tennismatch, men det enda de med säkerhet stoppar är undervisningen i tre skolor för 800 elever. (Sydsvenskan,

Är det gatans parlament som styr i Malmö? Man blir totalbekymrad över de stämningar som tycks råda och Ilmar Reepalu verkar dra sitt strå till stacken med sitt agerande. Det är dålig politisk ledning i den kommunen som inte vågar stå upp ordentligt.

Tidigare har vi sett vänsterhuliganer krossa bilar och skyltfönster i Malmö. Nu ska samma gäng åter försöka ta stan i besittning och tillsammans med nynazister förstöra och sprida oro. De motpoler som annars demonstrerar mot varandra gör nu gemensam sak. Det påminner om vad som hände när Hitler gjorde upp med kommunisterna i Sovjet, våldsförespråkare som söker likasinnade.

Om skolorna av säkerhetsskäl inte kan vara i sina vanliga lokaler borde de söka sig till andra skolor och ha heldagsundervisning om demokrati. Det här visar att demokratin måste försvaras, varje dag. Det vore skam om vänsteraktivisterna får styra.

Inga kommentarer: