28 mars, 2009

Jensen Västra

Igår var jag på Jensen Västra gymnasium på Kungsholmen i Stockholm.

Jag fick ett bra intryck av skolan. Klart genomtänkt och konsekvent upplägg. Viktigt med mental träning, stresshantering etc. Det kändes professionellt och lite "företagsaktigt". Här har de infört skoluniform - för personalen! Dresscode med kavaj gäller. Trevliga ljusa och öppna lokaler.

Eleverna har undervisning halva dagar, förmiddag ena veckan och eftermiddag nästa. Det passar säkert en del, men inte alla. En del friskolor beskylls ju för att ha plockat bort alla kringresurser, men så var det inte här. Lablokaler fanns, liksom skolvärdar, studie- och yrkesvägledare, kurator och skolsköterska. Lärarna verkade inte undervisa mer än på andra skolor heller, vilket förvånade mig. Det fanns dock inget kollektivavtal.

Eleverna utvärderar sin lärare och kurser regelbundet, minst två gånger per termin. Lite scary i början för ovana lärare, sa de, men man vänjer sig och lär sig se det positiva. Och de utvecklas enormt av detta, var deras bild.

1 kommentar:

BG sa...

Låter ju skapligt. Jag har haft svårt få fram info från LR om läget på Jensen. Är ev. på gång till dem i höst, de startar då i vår stad.
elevutvärderingarna har i Malmö upplevts som väl jobbiga.