26 mars, 2009

Förskoledebatt i Kammaren

I eftermiddag har det varit förskoledebatt i riksdagen. Min kollega Patrik Forslund tog debatten för moderaterna och gjorde det med den äran. Väl påläst, engagerad och goda argument om allt som görs från Alliansregeringen. Det är ett Förskolelyft (fortbildningssatsning på 600 miljoner för förskolepersonal) och vi ska förtydliga förskolans mål och se till att de pedagogiskt utbildade förskollärarna ansvarar för den pedagogiska verksamheten. Det kommer verkligen att höja kvaliteten och det är viktigt för mig. Vi inför också barnomsorgspeng och vårdnadsbidrag som ökar valfriheten för föräldrarna.

Vad står emot detta? Inte mycket. Sossen Peter Hultkvist pratade enbart om pengar. Mer pengar, mer pengar, mer pengar. Han sa att det inte finns några pengar, men vart tar alla 45 miljarder som förskolan vägen då...?

Han hade ingen idé om verksamheten eller hur god kvalitet skulle uppnås eller föräldrarnas valfrihet eller möjlighet att påverka skulle bli bättre. Bara mer pengar. Förskolelyft och barnomsorgspeng avfärdade han som "obetydligheter". Det kan ju vara bra att komma ihåg för alla förskollärare och barnskötare som får del av den fortbildningen. Det är inget som sossarna gillar.

Inga kommentarer: