03 april, 2009

Nu lyfter vi förskolan

Igår presenterade regeringen äntligen Förskolelyftet. Det är en finfin satsning på att höja kvaliteten i förskolan genom mer fortbildning. Lärarlyftet i grundskolan och gymnasiet får nu en efterlängtad efterföljare i förskolan.

Trots ekonomisk kris så levererar Alliansregeringen och investerar i framtiden. Och det här visar att vi menar allvar med att förskolan har ett oerhört viktigt uppdrag. Tillsammans med allmän förskola för treåringar och en ny läroplan i förskolan med tydligare mål och tydligare ansvar för förskollärarna så blir det en bra helhet för att stärka kvaliteten.

Vi har Lärarförbundet och Sveriges Kommuner och Landsting med oss. Men vad säger sossarna? "För sent" och "ett slag i luften". Visst hade det behövts tidigare. Men varför gjorde sossarna själva inget under sina 12 år...? Vi levererar nu kvalitetsreformer i snabb takt, det som sossarna aldrig gjorde. Men det duger inte att bara sprätta iväg pengar hur som helst, som sossarna lite ansvarslöst vill. Det måste förberedas väl också och det tar tyvärr lite tid ibland.

1 kommentar:

kentpersson sa...

Det är lysande bra! Stå på er!