06 september, 2009

Floskelbingo på vänsterkanten

Läser dagens DN Debatt, där de rödgröna partiledarna/stuprören under rubriken "så ska vi göra Sverige till ett bättre land att leva i" försöker ge sken av att de vill en massa saker gemensamt.

Det är ju bara en massa floskler. Självklarheter uppradade efter varandra. Inget konkret, inget innehåll, ingen uppgörelse med det gamla, ingen intressant analys, inga skarpa förslag. Bingo i floskler!

Vad sägs om det här skolavsnittet:

"Kunskapssamhället. Sverige ska konkurrera med kunskap och inte med låga löner. Då krävs bra skolor och att kunskapen kommer alla till del. Vi vill satsa på Sverige som kunskapsnation där allas rätt till bra utbildning garanteras och där goda möjligheter till fort- och vidareutbildning senare i livet är en självklarhet. Vår gemensamma välfärdsarbetsgrupp får därför i uppdrag att arbeta fram gemensamma förslag på utbildningssatsningar."

Precis det här sa de ju för ett år sedan också, när vänstersamarbetet presenterades och alla turer om kommunisterna skulle få vara med eller inte. Då skulle de arbeta fram gemensamma förslag, men det har vi inte sett något exempel på trots att det funnits en hel del tillfällen att manifestera enighet. Om betygen, gymnasiet, friskolor för att ta några exempel från beslut under våren. Tre partier med tre olika uppfattningar i alla frågor. Ge besked i stället! Ska miljöpartiet tvingas ge upp stödet till friskolor? Får vänstern igenom sitt förslag att förbjuda läxor och ta bort betygen? Lyckas sossarna få med sig de andra på att förstatliga gymnasiet?

Och det som står är ju sådana självklarheter att varenda en kan ställa upp på det. Citatet kunde komma från vilket parti som helst i riksdagen, men skillnaden är att vi på högerkanten genomför politik som just syftar till att höja kunskapsnivån och se till att ingen lämnas efter.

Hur kan DN ta in en sån fullkomligt innehålslös artikel när så mycket annat aldrig får plats?

1 kommentar:

Sanna sa...

Verkligen innehållslöst och platt retoriskt. Som om en grupp gymnasie elever på grundkursen retorik eller argumentation skrivit den. Då menar jag alltså fokus på form snarare än innehåll.

Man undrar ju vad "gemensamt program för småföretag" som man alltså kommer att tillsätta en särskild grupp för kommer att innebära i praktiken och på vilket sätt det röda kommer att skilja sig från de blåa. Förmodligen fixar man lite med formuleringarna hos den av alliansen skapade dagordning för småföretagandets förbättrade villkor och påstår att det är deras egna idé.

Tack för ett skapsynt blogg inlägg!
/Sanna
(utexminerad lärare i ny stad utan jobb beroende på en sosse-styrd skolpolitik (LAS)