09 september, 2009

Sundsvall kommunaliserar

I Sundsvall har SFI-undervisningen skötts av Lernia i ett antal år. Några större problem med detta har inte rapporterats, men nu har den styrande vänsterkoalitionen brådstörtat bestämt att verksamheten ska kommunaliseras (Sundsvalls Tidning) och här.

Vänsterpartisten Christiane Rüdiger har drivit frågan och sossarna och miljöpartiet ställer nu lojalt upp. Några andra skäl än rent ideologiska finns inte. Det ska inte bli billigare eller bättre, utan de är "emot att lägga ut kommunal verksamhet på entreprenad". Och trots att det är kort om tid till 1 januari då det hela ska starta i kommunal regi så finns inga lokaler, ingen vet hur man ska få tag på lärare eller vad det kommer att kosta. Jag kan nästan garantera att det kommer att bli dyrare.

Tjänstemännen och Alliansoppositionen tyckte att man skulle fortsätta som hittills, men så blir det inte.

Det här är en försmak av vad som händer när vi får en vänsterpartist som skolminister i en rödgrön regering. Självklart kommer Lars Ohly eller Rosanna Dinamarca att få gehör för sin politik och då blir det sådana här ideologiska vänsterexperiment som miljöpartisterna ställer upp på.

För egen del tycker jag att det vore på tiden att införa valfrihet även för vuxenstuderande. Är det inte dags nu?

Inga kommentarer: